Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
Kostenloser Versand ab 100 Euro / Schnelle Lieferung

Min jakthund och vad jag använder

Nu är det snart dags att jaga med ruin, jag kommer först och främst släppa min Catahoula som endast jagar vildsvin.
Mitt jaktvapen är en Merkel Helix, kal 308 med en Stalon ljuddämpare på. Mitt kikarsikte, ett Meopta R2 1,7-10x42 är jag mycket rädd om, så jag har alltid geväret i ett vapenfodral, ett vackert handgjort vapenfodral i skinn. Något jag ofta lägger märke till är att mina vänner, med dyrare optik än jag själv, inte har något skydd på siktet, vilke jag tycker är dumt, själv använder jag ett optikskydd i neoprene. Jag går ju nästan uteslutande som hundförare, detta innebär att jag alltsomoftast går i eländig terrän, så jag har alltid mitt optikskydd på siktet, ända till dess att  jag hör skallen eka från min jakthund!
När vi jagar rådjur så har jag ingen skyddsväst på min jagande beagle, däremot så är det extremt viktigt att han syns tydligt, så rejäla reflexflärpar är a och o.
Vildsvinsjakten har legat mig varm om hjärtat sedan slutet av 1990-talet, min Catahoula Keiler är en riktigt bra hund till vildsvinsjakt, men vildsvin kan vara farliga för hunden, så jag skulle aldrig släppa honom utan en skyddsväst. Skyddsvästen Orka har dubbla lager av Dyneema, ett av världens starkaste tyger, för att slita isär vår väst krävs extrema krafter, 2409N vilket är det starkaste skyddet för en jakthund på marknaden!


Att jaga utan hund är inte jakt, det är skytte.
Det finns inget härligare än att hör och eller se sin jaktkamrat jaga och göra det den är avlad för.
Jakthunden är det absolut viktigaste jag tar med mig på en jakt, personligen lämnar jag hellre mitt jaktvapen hemma än min jakthund

För många typer av jakter måste man enligt lag ha en jakthund, om inte annat med sig på jakten så som minst tillgång till en jakthund för eftersök etc.
Se till att alltid ha kontakt med ett eftersöksekipage om oturen skulle vara framme, skadat vilt vill vi inte ha i skogarna.
För hundar som både jagar vildsvin och eftersökshundar som söker skadade vildsvin har vi en utmärkt skyddsväst, Orka som skyddar din hund emot skador.