Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
Fri frakt över 800:-

Handgjorda knivar

Hur kan era handgjorda knivar vara så billiga?
-Enkelt, du köper den ju direkt från källan, inte via fördyrande grossister. // Lars Rickard Lundberg

Samtliga våra knivar är handgjorda av tillverkare som vi arbetat med i flera år.

Swevest Sotaren Storoxen Swevest Sotaren Storoxen

Swevest Sotaren Storoxen

595 kr 395 kr
Jaktkniv Jägaren Jaktkniv Jägaren

Jaktkniv Jägaren

995 kr 795 kr
Swevest Flåkniv Al’a Rickard Swevest Flåkniv Al’a Rickard

Knivar

Våra handgjorda knivar, oavsett om det är jaktknivar, kockknivar eller andra typer av köksknivar håller en hög kvalitet
Vi gör jaktknivar, köksknivar, flåknivar, kockknivar, fritids knivar och knivar för den som älskar serier och filmer.

Handgjorda jaktknivar

Vi har en egen tillverkning av knivar, tillverkare som vi har både bra personlig kontakt med och även kontroll.
Ca 1 gång per år åker vi över och besöker dem, personligen.
Taimoor heter vår smed som tillsammans med sina anställda tillverkar alla våra knivar, efter mina egna personliga designer.

Damascusstål, handgjorda knivar

Tekniken att skapa Damascusstål kommer som du vet ursprungligen från Damascus i Syrien, det är där den fått sitt namn, denna tekniken, att damaskera/ demaskera/ välva två olika stålsorter för att få fram ett önskat utseende och kvaliteter. Man använder ett rostfritt/ rosttrögt stål och ett kolstål somman sammanfpgar genom att hetta upp dem och välva dem i lager
Denna teknik har sedan sprida sig världen över, men ganska självklart så har den funnits i dessa delar av Asien mycket mycket MYCKET längre än i Europa och Japan som av många av någon konstig anledning hålls högre, men det beror nog mest på att det då blir dyrare och många av oss/ er tror att dyrt = bra!
Dessa knivar är 100% ÄKTA Damascsus tål och håller en mycket hög kvalitet!  Finns det bättre stål och "bättre" knivar, ja säkert, men då till helt andra priser.

Stål i knivarna

Ska du ha en riktigt bra jaktkniv som tål att missbrukas och kräver minimalt med underhåll, då skall du välja en kniv i D2 stål!
Ett rosttrögt stål som även kallas verktygsstål! I de fall vi använder oss av rostfritt stål så är det uteslutande, 440C stål.
Viktigt att förstå när det gäller knivar och stål är att man kan helt enkelt inte "få allt". Rostfritt stål är superhårt och håller skärpan bäst, men är i gengäld svårare att slipa. Kolstål, tappar finish och får en patina, den går att vass mycket enklare, men blir även slö snabbare.

Fördelar och nackdelar med stål, inget stål är "perfekt" för allt, är det ett hårt stål med hög HRC, bryts spetsen / eggen lättare, den är också svårare att få riktigt rakbladsvass, men rätt använd (skär inte i metall tex) så är det förhållandevis svårt att få den slö. Ett mjukare stål kan du få så där härligt rakbladsvass egg med, däremot så är det enkelt, eller iaf enklare att få den vass igen, men å andra sidan så riskeras även spetsen att böjas.. Så.. vad är en perfekt kniv / knivstål...? Det avgör var och en, priset på en kniv sätts ofta baserat på stålet, men den stora skillnaden i priserna är hantverkarens lön/ förtjänst och eventuella mellanhänder...
Vi köper knivarna direkt från själva smedjan som GÖR knivarna, vi lägger heller inte dyra pengar på flotta askar/ lådor.
Våra knivar, oavsett om det är jaktknivar, kockknivar eller fritidsknivar är alla handgjorda!