I Mitten på 90-talet utbildade jag mig till kock, därefter arbetade jag som kock bland annat på Mosebacke på söder i Stockholm.
Fortfarande idag arbetar jag ibland på det anrika hotellet, Ronneby Brunn som kock.
Jag vet därför hur viktigt det är att ha en bra kockkniv, helst en som kan göra så mycket olika uppgifter i köket som möjligt.
Det var då jag skapade och designade min egen kockkniv, därav dess namn "Rickard", den är i äkta damascusstål.
Sen finns den en serie med exakt likadana knivar, de är dock i ett rostfritt stål, dessa har jag gett nam på efter min hustrus och livspartner sedan snart 30 år, cecilia.
Min personliga favorit som jag använder både hemma och på Ronneby Brunn är "Kockkniv Cecilia".
Jag gillar såklart utformningen, då jag ritat den själv, vilket gör den till en unik kniv. Men just detta med att den är i rostfritt stål passar mig som inte gillar att hålla på att putsa och jobba med att underhålla knivarna.