Handgjorda knivar

Varför är era knivar så billiga?
-Enkelt, du köper den ju direkt från källan, inte via fördyrande grossister. // Lars Rickard Lundberg


Vi har en egen tillverkning av knivar, fabriker som vi har både kontroll över och besökt, personligen.
Taimoor heter vår smed som tillsammans med sina anställda tillverkar alla våra knivar, fast efter mina egna designer.
Knivarna demaskeras åt oss i en riktigt häftig smedja, som jag även den besökt
Damascusstål kommer som du vet ursprungligen från Damascus i Syrien, det är där den fått sitt namn, denna tekniken, att damaskera/ demaskera/ välva två olika stålsorter för att få fram ett önskat utseende och kvaliteter.
Denna teknik har sedan sprida sig världen över, men ganska självklart så har den funnits i dessa delar av Asien mycket mycket MYCKET längre än i Europa och Japan som av många av någon konstig anledning hålls högre, men det beror nog mest på att det då blir dyrare och månad av oss/ er tror att dyrt = bra!
Dessa knivar är 100% ÄKTA Damascsus tål och håller en mycket hög kvalitet!  
Vill DU ha en kniv tillverkad efter dina egna ritningar och mått? mejla oss med dina tankar och idéer, vi kan förverkliga din idé för den perfekta kniven! jaktbiten a gmail.com! Vi kan garantera dig att aldrig låta din kniv nå marknaden om du så vill!

Våra handgjorda knivar, oavsett om det är jaktknivar, kockknivar eller andra typer av köksknivar hålla hög kvalitet och vi ger fulla garantier på allt vi gör, nöjd kundgaranti!
Vi gör jaktknivar, köksknivar, flåknivar, kockknivar, fritidsknivar och knivar för den som älskar serier och filmer.
Flera av våra alster har sitt ursprung i filmer och TV-program
Ska du ha en riktigt bra jaktkniv som tål att missbrukas och kräver minimalt med underhåll, då skall du välja en kniv i D2 stål!
Ett rosttrögt stål som även kallas verktygsstål!

Fördelar och nackdelar med stål, inget stål är "perfekt" för allt, är det ett hårt stål med hög HRC, bryts spetsen / eggen lättare, den är också svårare att få riktigt rakbladsvass, men rätt använd (skär inte i metall tex) så är det förhållandevis svårt att få den slö. Ett mjukare stål kan du få så där härligt rakbladsvass egg med, däremot så är det enkelt, eller iaf enklare att få den vass igen, men å andra sidan så riskeras även spetsen att böjas.. Så.. vad är en perfekt kniv / knivstål...? Det avgör var och en, priset på en kniv sätts ofta baserat på stålet, men den stora skillnaden i priserna är hantverkarens lön/ förtjänst och eventuella mellanhänder...
Vi köper knivarna direkt från själva smedjan som GÖR knivarna, vi lägger heller inte dyra pengar på flotta askar/ lådor.
Våra knivar, oavsett om det är jaktknivar, kockknivar eller fritidsknivar är alla handgjorda!