Lansky Knivslip TurnBox Four Rod

349 kr

269 kr

Lansky Four Rod TurnBox knife Sharpener.
Framförallt för fina köksknivar.
Perfekt för den som inte gillar / kan ha koll på vinkeln kniven skall slipas i.

Slipsystem med fyra kermiska slipstavar, två grå som används för att slipa av stål och två vita som används för polering och sista finish. Leveras i en trälåda med förinställda slipvinklar på 20 och 25 grader som används som förvaring.
Enkel att använda, du drar helt enkel kniven RAKT NER HORISONTELLT mot vald bryne, beroende på behov. Dra 3-4 ggr i lugn och jämn hastighet, byt sida och gör likadant igen. Upprepa vid behov tills eggen är så bra som du vill ha den.
Två st olika keramiska brynen medföljer, en fin och en medium, för lite mer skadade eggar.
Denna är garanterat min frus favorit

Lansky Sharpeners är ett företag från USA som är världsledande inom innovativ knivslipning teknik. Lanskys historia startade i 1979 när Arthur Lansky Levine, en läkarstudent och blivande rättsläkare konsekvent var besviken över skärpan i hans kirurgiska instrument. Han började ta itu med utmaningen att göra en knivslip som vem som helst kan använda för att få en knivskarp egg på sina verktyg och knivar. Historien blev en sann amerikansk framgångssaga. Artur utvecklade den berömda "Controlled Angle Sharpening System" och startade sitt företag. Idag har Lansky världens mest omfattande sortiment av sliputrustning och tillbehör.