Köttkomas Santoku Damascus

1 290 kr

Damscus stål, damaskerat stål innebär att det är välvt från två tackor till 416 lager, mao är varje lager 416 delar av 3 mm....
1095 high carbon och 4340 stål.
Samtliga stål i alla våra knivar köps in från Tyskland alternativ Japan.
Kalla fakta:

58-60 HRC
345 mm lång total
200 mm egg
210 mm blad
Handtag 135 mm (Diameter på bredas/ resp smalast 26/ 33 mm)
Vikt 280gram
Sölja i skinn

En härlig allroundkniv, designat för att passa på brudar och grabbar som gillar att stå och laga mat och göra det med en härlig känsla
Handtaget är i ett fantastiskt vackert mönster som gör att varje kniv är lite annorlunda mot nästa.
Materialet är ett konstmaterial som påminner om ett tvåkomponentslim som blandas och härdas, då de har olika färger får man fram dessa vackra mönster.
Handtaget är både hårt och tåligt samtidigt som det ä rätt att rengöra och skönt att hålla i.
I handtaget har du såklart även mässingsdetaljer.

Söljan är i äkta skinn och har skinn med mönster som för tankarna till krokodilskinn.
Det är inte så vanligt att kock/ kött knivar kommer med skinnsölja/ slida men vi tycker det ger en extra känsla och det blir lite mer högtidligt att ta fram den.

OBS!
1, Kniven har en skyddande hinna av olja på sig när du får den, så du måste diska den för hand noga innan användning.
2, Du får inte diska din kniv i diskmaskin, det visste du redan, men lika bra att poängtera det. Kniven härdning och handtaget tar stryk av det, plus att annan disk i maskinen riskerar ta sönder eggen.
3, Denna typen av stål är INTE rostfritt, så efter diskningen (för hand) så är det en alldeles strålande idé att olja in den med lite matolja. Personligen så brukat jag värma upp kniven lite nån gång ibland så att olja jag stryker även kniven sugs åt bättre.