Handgjorda jaktknivar

Våra knivar har i många fall designats av oss själva, eller av våra kunder.
Samtliga handgörs av duktiga smeder av kvalitetstål enligt beskrivningen på respektive kniv.
Jag minns hur jag som 5 åring älskade att rita just knivar, men ingen trodde nog att jag 40 år senare skulle ha möjlighet att låta tillverka jaktknivar ch andra typer av knivar, helt efter mina egna designer.
Hur en perfekt jaktkniv ser ut, det finns det inget svar på, varje jägare har sin egen åsikt om hur den perfekta kniven skall se ut.
Jag själv har oftast vår egen "No1 Valnöt" i mitt bälte tillsammans med en stickkniv, Gladius.  De gör allt det jag behöver av en jaktkniv som jag ser det.
Stickkniven använder jag för att avfånga ett vilt då ett skott upplevs farligt för hundar/ omgivningen. Ett stick i stickhålet alternativt bakom bogen avslutar lidande för viltet på ett så humant sätt som möjligt.

En kniv behöver inte kosta mer än såhär, du slipper ju betala för en grossists marginaler och ytterligare en butiks förtjänst!
Vi i Sverige är vana vid att betala på tok för mycket för en kniv, det vet jag efter mina 16 år i branschen.
I vissa fall skall du som kund betala 3-4 parter sina 50% marginaler, då blir de dyra, onödigt dyra.
Vi köper våra knivar direkt från smederna, detta gör att vi i 80% av fallen är ensamma om de designer vi säljer, sedan lägger vi på de marginaler vi måste ha för att kunna bygga ett hälsosamt företag som kan fortsätta erbjuda er kunder knivar av alla de slag.