Fritidsknivar

Fritidsknivar skall hålla eggen och skärpan bra, en bra kniv ska tåla att användas till det den är ämnad för.
Våra fritidsknivar, precis som alla våra knivar är samtliga helt handgjorda, det är fantastiskt hur duktiga smederna är som kan skapa såna här vackra konsert till knivar med så enkla medel.
Står det att det är en Damascus kniv, då är det verkligen det. Jag har själv varit på plats och följt produktionen av dessa knivarna.

Klassiska Bowieknivar är fantastiskt härliga verktyg, oavsett om det är för att brukas i skog & mark, eller bara pryda en vägg!
Jaktknivar, fritidsknivar, vad som egentligen skiljer dessa knivarna åt är väl mest ägarens personliga åsikt och tänkta användningsområde.
Men en sak är säker, hos oss hittar du kvalitet framför kvalitet, det är även därför vi inte kan ha så stora lager, oftast köper vi bara in runt ett dussin knivar av var modell, då det håller smederna upptagna med sin knivtillverkning på ett sätt som gör att de inte blir stressade och börjar slarva.

Min personliga åsikt är att alla våra knivar oavsett om det gäller jaktknivar, fritidsknivar eller kockknivar så är det underbara presenter och julklappar!